Nieuws

Terug

Het Parool

Laatste update: 10/07/2011 14:16

Stress oorzaak van wangedrag ouders langs de lijn


Opgekropte stress is een belangrijke oorzaak van het wangedrag dat ouders in het weekeinde langs sportvelden uiten. Uit onderzoek van TNS NIPO onder ruim 800 ouders, blijkt dat ruim de helft van de vaders en moeders (57 procent) erkent dat doordeweeks opgebouwde stress bijdraagt aan hun negatieve gedrag op de sportclub van hun kinderen.
Dat bleek vandaag bij de start van de vernieuwde SIRE-campagne Geef kinderen hun spel terug. De Stichting Ideƫle Reclame heeft besloten de campagne uit 2007 nieuw leven in te blazen en te blijven herhalen. Ieder jaar wordt een oorzaak van het ongewenste gedrag uitgelicht. Stress staat dit najaar centraal.

SIRE wil met de campagne ouders helpen om elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. 'Daarmee gaan we een stap verder dan in 2007, toen de nadruk op bewustwording lag', zegt directeur Pim Slierings van SIRE.

Uit het onderzoek blijkt dat maar 15 procent van de ouders met sportende kinderen geen moeite heeft anderen aan te spreken op hun gevloek en kritiek langs de lijn. Slechts 4 procent geeft aan hierop wel eens te zijn aangesproken. (ANP/Redactie)
Bron: www.Parool.nl 08-09-11

Hoe was je week?
Disclaimer Credits
montblanc digital productions